Sprzet gastronomiczny allegro

W dzisiejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w dalekiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo praktycznych i zatem o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do krojenia każdego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej wytwarza, że jest koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto także żeby była na stanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również zachodzić w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wyjątkowo odpowiednim sprzętem, ponieważ w krótkim etapie stanowi w stanie pokroić ogromną ilość produktów. Tym jednym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego czas i chęć, jaką pragnął zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do krojenia samego produktu np. sera. W wszelkim jednak faktu obsługa krajalnicy jest ślepa i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dopasowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, czyli bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest ustalona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do tyłu, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem zapewne stanowić wówczas, że całe powierzchnie maszyny, jakie zawierają związek z krojoną żywnością są wykonane z produktów nierdzewnych. Drinkiem spośród najważniejszych punktów jest nóż i ważne, aby był ściśle ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych stron istnieje tak niskie, iż nie wymaga żadnych narzędzi.