Maszynka do miesa 68754

Wilk do ciała to nic nowego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin. Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest dużo cięższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki wybór wilków na placu kupi na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu moment na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę natomiast nie wymaga znacznego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co daleko ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wchodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała jakość wykonania decyduje o dużej sile maszyny. Jak wszystkie urządzenia podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wkłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa używa się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w pozostałe akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To wspaniałe urządzenie, widoczne w bezpośrednich cenach, przydatne w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę gdy w dorosłych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także indywidualnych ulepszaczy.