Kotlet schabowy z pieczarkami i serem

Tajemnicą idealnego schabowego, albo i kotleta wołowego, jest jego prawidłowa struktura. Oznacza to, że aby uzyskać ciało nie tylko jedyne w stylu, a również odpowiednio kruche, czyste i przygotowane, trzeba nadać mu dobrą grubość, czy także może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest obowiązkowy w naturalnym gospodarstwie domowym, w którym potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na kilka dni, zawsze stanowi zatem niezbędny zakup do momentów gastronomicznych, w jakich codziennie szykuje się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga dana jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej swojej wielkości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co jest szczególnie ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich posługuje się dużo kotletów schabowych, lub w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie wydziela się gotowe kotlety schabowe w ogromnej części każdego dnia, kotleciarka jest niezbędnym zakupem. To jednak pewna inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu daniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek ciała w dogodne miejsce urządzenia, i po kilku sekundach wyjąć go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często zleca się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich bliskiej i efektywnej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas wykonywania kotletów najwięcej czasu ma nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz tylko przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do osiągnięcia jest wiele, więc warto wziąć po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, by ułatwić nam pracę, i przyspieszyć cały proces przygotowywania potrawy dla naszej wygody.