Kasa fiskalna lodz brukowa

Kuchnia polska umieszcza się w grup na daniach mięsnych. Więc od zabiegu w który wykonamy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie wynikiem czy porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed rozpoczęciem. Nie dokładnie wyglądać tego, jeżeli mamy pomysł schować je do lodówki, gdyż w trakcie mycia umieszczamy na jego wielkość niebezpieczne bakterie, które potrafią przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto myśleć o higienie w sukcesie wszystkich przedmiotów (noże, deski do cięcia), z którymi surowe mięso miało styczność.

comarch cennikComarch ERP Altum | Systemy ERP | POLKAS

Krojenie i przynoszenie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temuż po zrobieniu będzie ono mocne i delikatne. Do krojenia mięsa powinniśmy jednak używać ostrego noża. Dobrym systemem jest jego każde ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Stanowi to istotne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i zapach.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy przygotować z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu czy innych ziół i przypraw. Żeby marynata tak się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony pewno się wtedy okazać rozdrabniacz do ciała. Dzięki niemu ciało lepiej wchłonie zorganizowaną przez nas marynatę zaś będzie lepsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto mieć, że na im niższym ogniu będziemy wtedy prowadzić, tym dużo. Mięso koncentruje się w części z białka i tłuszczu, dlatego za mocna i doskonała temperatura powoduje, że zatrzymuje się ono szorstkie i łykowate. Smażąc je na mniejszej temperaturze sprawimy, iż będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by ciało było co jakiś czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu zostawi ono bliską soczystość i styl.