Jak idealnie pokroic ser

Wiele osób uwielbia jeść sery. Ser zawiera wiele składników odżywczych, a przede wszystkim jest głównym źródłem białka, wapnia, oraz witaminy B 12. I choć w zasadzie sery są wysokokaloryczne, to wspaniały ich smak wabi nas do tego, by dość często po nie sięgać. Przygotowywanie posiłków ułatwi znacznie krajalnica do sera.

posnet mobile

Gdy marzą nam się cienko pokrojone plastry sera, a wiemy z doświadczenia, że nożem nie uda się ukroić takich plastrów, to wówczas niezastąpiona jest krajalnica do sera. Cienko pokrojone plastry sera dodają mu smaku, a przy tym wyglądają bardzo apetycznie, jak i estetycznie. Ofert różnego rodzaju krajalnic na rynku jest dużo. Taka krajalnica składa się z obudowy, obrotowego noża i podajnika. Większość ofert rynkowych stanowią krajalnice uniwersalne, czyli takie służące do krojenia nie tylko sera, ale również chleba, czy wędlin, a nawet warzyw. Lecz także nie brakuje wśród ofert krajalnic specjalistycznych, które służą do krojenia jednego produktu, jak na przykład do sera. Dobra krajalnica to taka, która jest bezpieczna i dopasowana do naszych indywidualnych potrzeb. W zależności od modelu krajalnicę możemy umieścić w szufladzie, albo szafce, lub trzymać ją na blacie kuchennym. Gdy przymierzamy się do zakupu krajalnicy i przeglądamy oferty, to warto zwrócić uwagę na to, z jakiego materiału jest ona wykonana. Bezwarunkowo powinna być to stal nierdzewna i tu najwłaściwszym materiałem wydaje się być tytan. Ważnym elementem jest nóż. Ten, który jest wykonany ze stali chromowej jest dość trwały, a hartowane ostrze noża daje gwarancję trwałości i odporności na czynniki zewnętrzne. Krajalnice uniwersalne posiadają jeden uniwersalny nóż. Lecz gdy nabywamy krajalnicę specjalistyczną, to warto zwrócić szczególną uwagę na rodzaj noża. Oferty rynkowe dają także możliwość zakupu krajalnic, które posiadają dodatkowy nóż np. o gładkim ostrzu. Ważnym elementem każdej krajalnicy jest podajnik i to z jakiego materiału jest wykonany. Gdy zależy nam na trwałości, to lepiej wybrać metalowy. Krajalnica do serów wykonana w całości ze stali nierdzewnej sprawdzi się najlepiej. Taki materiał gwarantuje wysoką higieniczność i łatwość w utrzymaniu.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl